skip to Main Content

Vinkkejä tuontiauton ostoon Saksasta
Lue useimmin kysytyt kysymykset

Mikä on auton arvonlisäverollinen hinta?

Jos autolle on ilmoitettu kaksi hintaa, maksaa yksityishenkilö aina auton arvonlisäverollisen, korkeamman brutto / gross hinnan. Nettohinnalla ei ole yksityishenkilölle merkitystä. Kun autossa on vain yksi hinta, se on bruttohinta ja siinä on arvonlisävero mukana mutta sitä ei enää voi laskussa eritellä. Vain yritykset voivat ostaa auton nettohintaan.

Onko autoissa lohkolämmitin?

Sähkökäyttöistä moottorin lisälämmitintä ei käytetä Saksassa. Joissakin autoissa on polttoainekäyttöinen seisontalämmitin “Standheizung“, Suomessa hyödyllinen lisävaruste, puhekielessä käytetään Webasto nimeä.

Istuinlämmitin “Sitzheizung“ ei ole vakiovaruste vaan se täytyy muistaa ottaa mukaan hakukriteereihin, jos autossa pitää olla penkinlämmittimet.

Mitä kautta auto kannattaa ajaa Suomeen?

Jos tulet itse autoa hakemaan, pääset Frankfurtiin suoralla lennolla ja voit ajaa muutamassa tunnissa kaikkiin Saksan naapurimaihin, jos haluat jatkaa lomaa omalla autolla liikkuen. Ja onhan Saksassakin paljon nähtävää, niin kaupunkeja kuin luontoa, kulttuuria ja tapahtumia. Jos on kiire takaisin Suomeen, niin Lübeck/Travemünden laivalle ehdit samaksi yöksi kun auton haku on hyvin suunniteltu.

Suomeen voi ajaa useaa reittiä. Helpointa on ajaa Travemündeen ja jatkaa Finnlinesin laivalla: http://www.finnlines.com/laivamatkat/   Kesäaikaan tai isommalla porukalla edullisemmaksi tulee ajaa Tanskan ja Ruotsin kautta lyhintä reittiä. Tanskan pohjoisosasta myös pääsee laivalla Göteborgiin tai eteläiseen Norjaan ja sieltä Norjan maisemien kautta Tukholmaan. Puolan ja Baltian kautta ajaminen on vaihtelua kaipaavalle mielenkiintoinen vaihtoehto. Tiestö paranee koko ajan, Baltiassa on eurot käytössä ja matkalla on mahdollista nähdä paljon uutta ja erilaista. Reittisuunnitteluun ja autojen sijaintien katsomiseen kartalla on hyvä sivu www.google.de/maps

Voimme myös välittää luotettavan suomalaisen kuriirin ajamaan auton puolestasi Suomeen.

Saako auton hinnasta alennusta tinkimällä?

Suurilla markkinoilla on paljon tarjontaa ja kova kilpailu. Autoliikkeet toimivat melko pienillä katteilla ja hinnoittelevat autot niin, että kauppa käy. Ostajat ovat yleensä kiinnostuneita juuri näistä edullisimmista autoista, hyvistä tarjouksista. Luonnollisesti tässä tilanteessa pyyntihinta on jo lähellä myyntihintaa. Hinnasta toki aina neuvotellaan ja useimmiten ammattiostaja saa jotakin alennusta, mutta etenkin merkkiliikkeissä netissä oleva hinta on usein se myyntihinta.

Onko autoille tehty maalikorjauksia?

Varsinkin uudehkot autot pidetään siistissä ja hyvässä kunnossa, myös tekniikan osalta. Autolle voi olla tehty pieni maalikorjaus. Sellainen maalaus ei tarkoita, että auto olisi kolaroitu, vaan maalaus on useimmiten tehty vain pintanaarmun vuoksi. Myyjä on velvollinen ilmoittamaan, jos auto on kolaroitu. Tutkimme autot tarkasti ja selvitämme mitä ja miksi autolle on tehty.

Millaisia autoja yriksenne kautta ostetaan?

Suosittuja merkkejä ovat varsinkin Mercedes, BMW ja Audi. Tyylillisesti urheilulliset autot, avoautot ja isot nelivetoiset sekä citymaasturit ovat suosittuja. Kauttamme ostetaan hyvin varusteltuja ja ennen kaikkea aina hyväkuntoisia autoja sekä erilaisia hyötyajoneuvoja. Usein ostetaan myös harvinaisempia automalleja. Ennen 4/2012 ensirekisteröidyt autot pääsevät kevyemmällä verotuksella kuin sitä uudemmat, ja ennen 4/2009 ensirekisteröityjen autojen verot ovat edelleen vähän kevyemmät. Meillä on kokemusta myös harraste- ja museoautojen hankinnasta.

Onko autoissa talvirenkaat?

Saksassa ei ole talvirengaspakkoa. Laki määrää joustavasti, että täytyy olla keliolosuhteisiin sopivat renkaat. Useimmiten auto myydään vain yksillä renkailla ja autossa voi talvella olla kesärenkaat. Tämä on hyvä ottaa huomioon talviaikaan. Saksassa käytettävät talvirenkaat ovat aina nastattomat kitkarenkaat. Niiden kumilaatu on kovempi kuin pohjoismaissa käytettävissä renkaissa ja siksi niiden talviominaisuudet eivät välttämättä vastaa Suomessa myytäviä kitkarenkaita.

Miten auton varaus ja maksaminen tapahtuu?

Autokauppa Saksassa on nopeaa. Autoja ei yleensä voi varata kuin siksi aikaa, että ehtii ajaa paikan päälle sitä katsomaan. Ostopäätös kannattaa tehdä heti, muutoin joku toinen voi ostaa auton. Olemme niin usein nähneet sen, että kyse ei ole päivistä vaan tunneista, kuka ehtii ensimmäisenä tehdä kaupat hyvästä autosta. Kun kaupat sovitaan, niin silloin yleensä maksetaan käsiraha ja tehdään kauppakirja.  Silloin kaupat on sovittu molempia osapuolia sitovasti. Pidempiä varauksia tai käsirahojen palautusta ei ole. Auto maksetaan heti pankin kautta suoraan auton myyvälle autoliikkeelle tai yksityishenkilölle.

Meidän etunamme täällä keskellä Euroopan parhaita automarkkinoita ja maan tavat tuntevana on paikallistuntemus ja nopea toiminta, joka mahdollistaa ostaa auto Saksasta ennen muita. Suomesta harvoin ehtii tarpeeksi nopeasti paikan päälle itse tutkimaan autoa ja sopimaan kaupasta.

Miten autovero muodostuu?

Lue autoveron laskemisesta sivulla: autoverolaskuri

Mitä tarvitsen auton hakumatkalle mukaan?

Kun tulet Saksaan hakemaan autoa, ota mukaan

Käteistä

Luottokortti ei käy maksuvälineenä Saksassa niin usein kuin Pohjoismaissa on totuttu. Pankkikortti on melko yleinen maksuväline. Käteinen kelpaa aina.

Kunnollinen kartta tai mieluummin navilaite, 

jossa on Saksan tiet

Aikaa

Matka taittuu normaalisti nopeasti, mutta aina voi jotakin sattua ja ruuhkiin voi mennä hyvinkin kauan aikaa. Erityisesti perjantai-iltapäivä, lomien alku ja loppu, pitkät viikonloput ovat ruuhka-aikaa.

Parkkikiekko, keltaiset varoitusliivit

Pysäköintikiekkoa tarvitaan Saksassa usein, keltaisia varoitusliivejä ei toivottavasti koskaan mutta ne pitää olla autossa mukana.

Täyskasko autoon

Siirtokilville rekisteröity auto on aina liikennevakuutettu. Jos niin haluaa, voi suomalaisesta vakuutusyhtiöstä ottaa autoon täyskaskon jo silloin kun auto on vielä Saksassa.

Kenen kanssa varsinainen kauppakirja tehdään?

Kauppakirja ja sopimus ostosta tehdään auton myyjän ja auton ostajan välillä. Me olemme ostajan edustaja paikan päällä, mutta emme ole kaupan osapuoli. Kauppakirja ja hallussa olevat rekisteriotteet ovat osoitus auton omistajuudesta.

Mikä on Saksan moottoriteiden nopeusrajoitus?

Saksan moottoriteillä ei ole yleistä kattonopeutta, mutta moottoriteillä on monin paikoin nopeusrajoituksia, ja ajonopeuksia myös valvotaan ja ylinopeuksista sakotetaan. Kun nopeusrajoitus on merkitty loppuneeksi, niin sitten saa ajaa vapaasti – kuitenkin vastuullisesti olosuhteisiin sopeutettuna.

Vähän ajetut autot?

Saksasta löytyy myös vähän ajettuja vanhempia autoja. Keskimäärin Saksassa ajetaan autolla vuodessa vähemmän kuin Suomessa. Monessa perheessä on useampi auto, ja autoilla ei välttämättä ajeta pitkiä matkoja. Suuresta tarjonnasta löytyy myös vähän ajettuja helmiä. Vähän ajettu auto ei automaattisesti ole petos ja mittariväärennös. Jos auton tausta ja myyjä vaikuttaa kovin epämääräiseltä ei tietysti pidä olla liian hyväuskoinen.

Voiko auton mittarilukeman tarkistaa jostain tietokannasta?

Saksassa on hyvin tiukka tietosuojalaki eikä huoltohistoriatietoja anneta ulkopuolisille. Ei ole olemassa mitään tietokantaa, minne olisi kerätty autojen katsastustietoja. Kun auto ostetaan merkkiliikkeestä tai se on ollut leasingauto tai vain yhdellä tai kahdella omistajalla ja autolla on selkeä huoltohistoria, on se hyvin turvallinen ostos.

Back To Top